6906460562 Ζαχάρω, Ηλείας zksonas@gmail.com
hero image

 

 
 

Τα ευεργετικά στοιχεία του ελαιόλαδου


Το ελαιόλαδο, ο «υγρός χρυσός» κατά τον Όμηρο, είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής και αποτελεί ένα σπουδαίο διατροφικό θησαυρό με πολυάριθμα πλεονεκτήματα για την ανθρώπινη υγεία.

Το ελαιόλαδο είναι η λιπαρή ουσία που παίρνουμε από τον καρπό του ελαιόδεντρου που καλλιεργείται παραδοσιακά στην περιοχή της Μεσογείου και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από την αρχαιότητα είχε αναγνωριστεί η αξία του από τον Ιπποκράτη, τον Διοκλή και τον Διοσκουρίδη για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σήμερα γιατροί και διατροφολόγοι, βασιζόμενοι σε αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών, υποστηρίζουν ότι το ελαιόλαδο δρα ευεργετικά σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του σώματος. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου ανά άτομο στον κόσμο.

 

 

 


 

Πιο συγκεκριμένα τα οφέλη για την υγεία μας είναι:

 
 

 Προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα , συμβάλει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 Λόγω των πλούσιων μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών που περιέχει μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, οποίος αντίθετα αυξάνεται με την κατανάλωση τρανς λιπαρών από έτοιμα φαγητά και προϊόντα μαζικής παραγωγής.

 Βοηθά στην διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

 Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και συναφών νευροεκφυλιστικών ανοιών λόγω της ολεοκανθάλης της φυσικής φαινόλης που περιέχεται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

 Βοηθά στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας λόγω του ελαϊκού οξέως και της υδροξυτυροσόλης που περιέχει και προστατεύει το συκώτι από το οξειδωτικό στρες και την ελκώδη κολίτιδα.

 Η βιταμίνη Ε, το τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει δρουν προληπτικά για κάποιες μορφές καρκίνου, την οστεοπόρωση και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, επιδρά θετικά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και βοηθά στην πέψη των άλλων λιπαρών και μη τροφών, διευκολύνοντας τις εκκρίσεις της χολής.

 Συντελεί στη μακροζωία και τη ζωτικότητα.

 Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα. Το παρθένο ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ένα προϊόν με εξαιρετική σημασία για τη διατροφή μας. Χάρη στην ξεχωριστή του γεύση, είναι ιδανικό για να καταναλωθεί κυρίως ωμό π.χ. σε σαλάτες και θαλασσινά.

 
 

 


 
 
 

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση και να σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας. Η επικοινωνία μαζί σας είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντική και ανυπομονούμε να σας εξυπηρετήσουμε.